top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter

MILA LEHTONEN

"Olin jo pikkutyttönä päättänyt, että haluan isona opettajaksi."

Sain kasvaa lapsuuteni ja nuoruuteni perheessä, jossa kristilliset arvot ja kristillinen usko ovat olleet kaiken perustana. Perheemme eli pienillä tuloilla, sillä vanhempani halusivat omistaa elämänsä muiden auttamiseen ja evankeliumin viemiseen eteenpäin.

Lapsuusvuosieni ajan asuimme Helsingin ydinkeskustassa asunnottomien miesten asuntolan yhteydessä pienessä työsuhdeasunnossa isäni toimiessa asuntolan johtajana. Saimme nähdä läheltä päihde-, rikos- ja mielenterveysongelmista kärsivien ihmisten ahdinkoa, mutta myös upeita elämänmuutoksia. 

 

Nuoruusvuoteni vietin Pohjanmaalla, jonne muutimme isäni työn perässä. Hän työskenteli seurakunnan nuorisotyöntekijänä ja myöhemmin pastorina. Päätin tuolloin, jo 12-vuotiaana, että haluan myös itse olla kristitty ja pyrkiä elämään Jumalan tahtoa seuraten. Nuoruus kuluikin tiiviisti seurakuntaelämän keskellä. Olin mukana pyhäkoulu- ja kerhotyössä, nuortentoiminnassa, katutyössä ja nuortenkuorossa. Seurakunnassamme oli suuri ja aktiivinen nuorten porukka ja vietimme valtavasti aikaa yhdessä ja palvelimme monenlaisissa tehtävissä seurakuntatyössä. Oma puolisokin löytyi samasta nuorten porukasta.
 

Olin jo pikkutyttönä päättänyt, että haluan isona opettajaksi. Niinpä lähdin lukion jälkeen opiskelemaan Jyväskylän yliopistoon luokanopettajaksi. Opintojen aikana suoritin myös kuvataiteen erikoistumisopinnot. Valmistuttuani työskentelin ensin vuosia järvenpääläisessä kunnan koulussa, kunnes aloimme yhdessä pienen porukan kanssa suunnitella kristillistä koulua Keski-Uudenmaan alueelle. Sain olla mukana koulun suunnitteluvaiheessa ja pääsin myöhemmin Keravalle perustettuun kristilliseen kouluun myös opettajaksi vuonna 2002. Koulumme muutti myöhemmin Järvenpäähän ja olen työskennellyt siellä jo vuosia sekä luokanopettajana että yläkoulun kuvataideopettajana.


Olen tehnyt työn ohessa Nasta Raamis -nimistä lasten TV-ohjelmaa, jossa kerron Raamatun kertomuksia samalla piirtäen ja maalaten. Ohjelmat on tehty pienellä budjetilla ja ne on kuvattu meidän olohuoneessamme minun piirtäessä piirrokset hyvin nopeasti. Onkin ollut uskomatonta seurata, miten vaatimaton ohjelma, jonka luulin jäävän hyvin pienen yleisön seurattavaksi, on nykyisin aktiivisessa käytössä ympäri Suomea koulujen uskontotunneilla ja se on kirjattu jopa joidenkin koulujen opetussuunnitelmiin. Ohjelma on myös dubattu ruotsiksi, viroksi ja venäjäksi. On upeaa nähdä, miten Nasta Raamis saa olla siunauksena edelleen vuosia kuvausten päättymisen jälkeen.
 

Kuva: TV7 
Nasta raamis
Esittely2
0695458b-52bd-403d-a535-c6cbe52cf6ca.JPG
329681029_567951772018491_2054753768753573145_n.jpg

"KD oli vahvan kristillisen vakaumukseni vuoksi luonnollinen puoluevalinta."

Olen saanut olla koko elämäni ajan mukana eri seurakunnissa aktiivisena jäsenenä. Paikkakuntavaihdosten myötä seurakunnatkin ovat vaihtuneet ja olen saanut olla elämäni aikana niin luterilainen, helluntailainen, baptisti kuin vapaakirkollinenkin. Myös adventtikirkko on tullut tutuksi käydessäni alakoulua adventistien ylläpitämässä yksityisessä koulussa. Seurakuntayhteydessä arvokkainta on saada kasvaa kristittynä ja löytää yhteisen uskon kautta yhteys hyvin monenlaisten eri taustoista tulevien ihmisten kanssa.

Politiikkaan lähdin mukaan vasta omien lasten kasvettua aikuisuuden kynnykselle. Elämässä alkoi vapautua enemmän omaa aikaa. Olin vuosien saatossa pyöritellyt välillä ajatusta politiikkaan lähdöstä mielessä, mutta olin päättänyt keskittyä työelämän rinnalla äitinä olemiseen - elämän tärkeimpään tehtävään.

 

Kun minua kesällä 2021 pyydettiin Tuusulan kuntavaaliehdokkaaksi Kristillisdemokraattien listalle, lupauduin mukaan. KD oli vahvan kristillisen vakaumukseni vuoksi luonnollinen puoluevalinta. Se merkitsee selkeää arvoperustaa, jolle päätöksenteko yhteisistä asioista rakentuu. Yllätyksekseni pääsin valtuustoon ensiyrityksellä ja aloitin valtuustotyön KD:n ainoana edustajana. Seuraavana talvena olikin jo uudet vaalit, aluevaalit, joihin asetuin ehdolle ja tulin valituksi Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen valtuustoon. Kahdessa valtuustossa toimiminen on vaatinut valtavasti uusien asioiden omaksumista ja oppimista, mutta se on ollut mielekästä. Sydämelläni ovat erityisesti lapset, nuoret ja koulumaailma sekä toisaalta ikäihmisten hyvinvointi.

bottom of page